sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Toisto

Monesti toivoo, että voisi nukkua yön yli. Saada edes yhden yön verran etäisyyttä, sillä tänään näen eri tavalla kuin eilen. Materialistiset tarpeet yön yli nukkuminen karsii varsin usein.

Eroa eiliseen on yhden oranssin verran. Tänään näin, että se selvästi puuttuu. Oranssi on vaivannut viime aikoina. Se ei lukeudu suosikkeihini. Tuo kuuma, voimakas ja energinen. Tänä päivänä kuitenkin varsin nykyaikainen ja suosittu yritystenkin väri, sillä vannotaanhan tehokkuuden nimiin.

Energistä viikkoa!

lauantai 23. helmikuuta 2008

Mitä tahansa minusta

Essuntasku antoi minulle haasteen. Se käsittää osa-alueet perhe * ystävyys * rakkaus * minä itse * mitä tahansa. Toteutan haasteen hieman alkuperäisestä poikkeavalla tavalla ja osissa. Tämä on osa yksi, mitä tahansa minusta.

Tässä jotain sattumanvaraista, tärkeää ja ei niin tärkeää.

* Arvostan uuden luomista * omaperäisyyttä * kekseliäisyyttä * leikkisyyttä.
* Toisaalta laahaan vanhassa ja muistoissa. * Luopumisen vaikeutta.
* Kuuntelen mielummin kuin puhun.
* Rauha * Toivo * hiljaisuus * melankolia * hitaus ovat sanoja, jotka kaikki voi jollain tavalla yhdistää minuun. Stressaannun kuitenkin monesta ja kävelen nopeasti.
* Hallitsevaa minussa: kohtelias uteliaisuus * tiedon jano * oppimisen halua.
* Innostun helposti, mutta alkuinnostus ei usein pitkälle kestä.
* Uudessa ihmisessä katson kokonaisuutta, vaikka pidän yksityiskohdista. Mutta ilman kokonaisuutta, ne ovat vain irrallisia hitusia.
* Haluan oppia keskittymään olennaiseen. * Koitan karsia ja pelkistää.
* Esineenä voisin olla kirja tai valkoinen säröinen kulho.

lauantai 16. helmikuuta 2008

Mahdollisuuksien lauantai

Lauantai, vapaapäivä. Parasta lauantaissa on se, että kun siihen herää, on se täynnä mahdollisuuksia. Päivä, jolloin on lupa olla yhtä hyvin laiska tai ahkera. Uppoutua kirjan pariin yli puolille päiville tai heilua siivousrätti kädessä heti aamusta. Syödä ruhtinaallinen aamupala rauhassa lehteä selaten tai unohtaa itseltään nämä molemmat. Pysyä omien seinien sisällä tai lähteä ihmisten ilmoille. Varmaa lauantaiohjelmaa on vain, että illalla saunotaan, mutta sekin voi joskus unohtua.

Hyvää viikonloppua kaikille!

sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Loman loppusaldo

Viimeisiä viedään lomasta. A-luokan kotiloma, odotuksien mukainen. Levännyttä mieltä voisi kyllä kernaasti lepuuttaa vielä viikolla. Josko sitten keskeneräinen nuken nuttu valmistuisi ja loppuun luettuja kirjoja olisi useampi kuin yksi ja koti kaappeja myöten järjestetty ja siivottu.

Vaaleanpunainen



Tarkoituksenani ei ole pitää väriviikkoa, mutta jos näin olisi omat mainintansa saisivat ainakin valkoinen, violetti, kulta, keltainen, ruskea, sininen ja vihreä. Oranssi saikin jo oman mainintansa. Ja vaaleanpunainen tulee tässä. Ja kas ei riittäisi viikossa edes päivät näihin kaikkiin.

Pidän vaaleanpunaisesta. Enkö ole kasvanut ohi barbimaailmasta ja tyttöydestä? Vaaleanpunainen edustaa minulle tuttua ja turvallista. Se on rauhoittava ja hellyyden väri. Sanotaan, että se vähentää ruokahalua, mutta berliininmunkin se suorastaan yllyttää syömään.

Uusin kirjahankinta Katja Tukiainen WORKS vaatii katselukertoja. Mitä enemmän katson, sitä enemmän pidän. Ja ihana kirja, kokonaisuus.

lauantai 9. helmikuuta 2008

Oranssi

Elinvoimainen, tehokas ja voimakas, ruokahalua lisäävä. Huomioväri. Väärinymmärretty tai ei ymmärretty lainkaan.
Väri paikallaan kehäkukissa, joita rakastan keltaisista oransseihin. Muutoin oranssi ei lukeudu erityisen läheisiin väreihini, mutta silti paikallaan hetkittäin ja vähäisissä määrissä, etenkin keltaiseen taittavana.

tiistai 5. helmikuuta 2008

Koti kaipaa siivousta, tilan tekoa keväälle. Tietyistä asioista luopumista. Joulukaan ei ole vielä täysin poistunut talosta.

Soveltaen samaa voisi sanoa itsestään, etenkin juuri tänään.

maanantai 4. helmikuuta 2008

Talviloma





Jee vihdoinkin, talviloma! Kauan kaivattu ja tarpeeseen tuleva.
Ohjelmassa ainakin kotona oloa ja kyläilyä, lepoa, vauhtiveikon kanssa lenkkeilyä, kirjoja, näpertelyä, herkkuja ja muuta mieltä hoitavaa.