lauantai 20. joulukuuta 2008

Kaikki hyvin

Olen onnellinen siitä, etten ole vielä tänä vuonna oikeastaan kertaakaan stressannut joulua. En ole ehtinyt, en ole jaksanut. Joulukuu on ihana ja kamala. Itselläni työsuman aika ja siihen kun lisää joulutyöt, pikkujoulut ja muut ohjelmat, niin jostakin on luovuttava. Siksi meillä ei tänä vuonna leivota pipareita ja vakaista aikomuksista huolimatta en saanut lähetettyä yhtäkään korttia. Sitten on asioita, joista en luovu, kuten siivous ja hyvä ruoka. Ja pieni kuusi on toiveissa. Joulu syntyy pienistä palasista, joka vuosi vähän erilaisista.
Ainoa luovempi aktiviteetti, mitä olen iltaisin jaksanut tehdä on ollut paketointi. Vielä monen sisältö on kesken, ehkä liiankin kesken, mutta huomenna on niiden aika, koska
tänään lähden juhlimaan kahta pientä. Niin ja tänään satoi lunta, mistä olen onnellinen. Valkoinen maa on mielelle monta kertaa valoisampi kuin musta.

Levollista Joulua kaikille!

8 kommenttia:

pikkujutut kirjoitti...

Olen melkein jo alkanut potea huonoa omaatuntoa siita, ettei meillakaan stressata tana vuonna. Piparkakun tyyppisia kekseja saa kaupasta ja kaiken lisaksi meille ei tule edes tyypillista suomalaista joulua ruoan suhteen.
Joulumieli tulee meillekin tana vuonna pienista, erilaisista asioista ja se tuntuu nyt hyvalta.

Kiva, kun tulit takaisin.

magi kirjoitti...

Stressitön joulu kunniaan!!!!!!!

violet kirjoitti...

tykkään kovasti noista paketeista.

Tuula kirjoitti...

Kauniita paketteja!
Stressittömän joulun kannalla olen minäkin. Kaikkea ei tarvitse tehdä. Riittää kun tekee välttämättömän ja viittaa lopuille töille kintaalla. Itse en välitä esim. komeroiden tai lattioiden puunaamisesta, mutta ruokaan, kattaukseen ja kodin pieneen koristeluun panostan.

Pari vuotta takaperin olin anoppilassa viettämässä "Täydellistä Joulua", enkä koskaan ole ollut niin stressaantunut kuin silloin. Kaikki oli yhtä suorittamista ja näytelmän käsikirjoituksen seuraamista. Kukaan ei ehtinyt hetkeäkään huoahtaa ja nauttia tunnelmasta - kun oli koko ajan kiire luoda sitä "oikeanlaista" tunnelmaa! Kamalin joulu ikinä!
Jouluna täytyy olla aikaa, aikaa ja aikaa. Ja paljon suklaata ;)

IHANAA, TUNNELMALLISTA JA VALOISAA JOULUA SINULLE <3

virkattu lintu kirjoitti...

Ihanat kuvat ja paketit!

Jotenkin koko joulu on tulossa niin yllättäen, etten minäkään ole huomannut juuri stressata :) En hanki lahjoja kuin lapsille ja lasten pienille serkuille (ja miehelle tietysti), joten kaupoissakaan ei ole tarvinnut paljoa juosta. Ja pääsemme valmiiseen joulupöytäänkin tänä vuonna. Leipominen, paketointi ja koristelu on minusta vain kivaa.

Leppoisia valmisteluita sinulle :)

Ilona kirjoitti...

Jälleen kauniita paketteja kuvissa.

Stressitön joulu on ihana joulu!

*Katinkainen* kirjoitti...

Eipä sitä elämässä
tarvitse loppujen lopuksi stressata yhtikäs mistään....
Yhdessä päivässä on kylliksi
ja huominen kantaa
omat murheensa sisällään....
Ja joulu se vasta vähän stressiä ja murhetta sisälleen haluaakaan,tarvitseekaan...
Siispä toivottelen leppoisan lokoisaa oleilua ja notkuilevaisen
nötkötteleväistä joulua sinulle Helmiina!!!!
Minusta on ihanaa,että voin seuraavat viisi/seitsemän päivää olla tyystin reporankana ja tekemättömänä akkana!!!=O)
Suloisia puketteja olet näperrellyt!!!<3<3<3

HeidiHelmiina kirjoitti...

Pikkujutut, minulle ei tullut stressiä, kun tiedostan, ettei kaikkea tarvitse ehtiä. Siis ei mitään yltiöpäisiä tavoitteita täydellisen joulun suhteen, vaan joulu tulee niillä eväillä kuin itsestä löytyy rahkeita. Ja annoin itselleni anteeksi, etten saanut kaikkia lahjojakaan valmiiksi. Veljelläni on esim. helmikuussa synttärit, joten hänelle aikomani mukinalustat valmistuvat siihen.

Magi, samaa mieltä.

Violet, kiitos.

Tuula, samoilla linjoilla olen. Joulu on ihana asia, mutta aiheuttaa myös joillekin hirmuisesti kiukkua ja paineita. Nämä joulun jälkipyhät on ihania levon ja joutenolon hetkiä. Tänä vuonna en huoli edes ketään kylään, enkä itse lähde mihinkään. Mutta odotan uutta vuotta, että pääsen siivoamaan komeroita. Se sopii vuoden alkuun.

Paperisydän, kiitos. Minäkin heräsin vähän myöhään lahjojentekoon. Leipominen on minustakin kivaa, mutta se jäi tältä vuodelta tyystin, kun en vain ennättänyt. Paketointi on superkivaa.

Ilona, joulu on ihana. Stressitön joulu tosi ihana.

Katinkainen, kiva kun piipahdit. Nämä sanasi, kun aina muistaisi ja eläisi vain tässä ja nyt. Mutta olen kova stressaamaan ja monesta. Mutta nyt on loikoiltu, vietetty jonninjoutilaisuutta ja kerätty voimia.