lauantai 18. lokakuuta 2008

Ensi vuoden kalenteri näyttää vielä aivan tyhjää, nykyinen onkin ollut (ja on ja tulee olemaan) sitten sitäkin täydempi.
Kesken on myös joukko erinäisiä käsityöyritelmiä. Osa jo teossa, enimmät vielä päässä. Joulukin lähestyy ja haluan tehdä itse lahjoja. Jotain valmistakin sentään jo. Pienen pieni peitto, elämäni ensimmäisillä isoäidinneliöillä. Pienessäkin on päättelyineen ja yhdistelyineen yllättävän iso homma, mutta silti jo seuraavan, hitusen isomman torkkupeiton teko houkuttelee. Ja ehkä sitten vuorossa olisi se iso peitto, jota näilläkin neliöillä lähdin tekemään, mutta joka matkan varrella siis melkoisen pieneksi kutistui. Tosin tästä oppineena teen kerrosta isompia neliöitä, joissa uloin kerros on aina samanvärinen. Ja värimaailma on jotain aivan muuta.

5 kommenttia:

*Katinkainen* kirjoitti...

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
Peittosi nallukkalaisen
näyttää niin,niin sievältä!!!
Virkkaamista rentouttavaa minäkin kaipailen,mutta nyt ei ikävä kyllä ole siihen aikaa.=O(
(Palojen kiinnittely ei tosin ole mitään leppoisaa ajanvietettä hidasta ja työlästä!!!)
Nyt väännän vain kortteja ja kirjoja niska kipeänä...
Ensviikolla saatan ottaa ompelukoneen esille...
Rutistus Essuntaskun emännältä Helmiinalle!!!=O)

pikkujutut kirjoitti...

Samalta nayttaa kalenteri, ja mina olen virallisesti kotirouva:)..En edes tieda mihin valiin oikeat tyot laittaisin,jos niita olisi.

Samat sanoin kun ensimmaisen peiton tein, seuraavan kerran reunimmaiset samaa varia..krohom..vauvapeiton neliot ovat reippasti eri varisia.Ehkapa sitten siina kolmannessa, jo muistan :)

Outi / White Country kirjoitti...

Pikkupeitto on aivan vastustamattoman suloinen!

Killisilmä kirjoitti...

Sulonen peitto. Isoäidinneliöitä on minusta kiva tehdä, mutta se lankojen päättely ja palojen yhteenompelu on kyllä aikamoinen urakka. Suosin isoja paloja, kun niissä on vähemmän sitä yhdistelyn vaivaa :)

Ihailen kalenteriasi. Haluaisin tuon itsellenikin, mutta on viime aikoina tullut tilailtua kaikenlaista, joten täytynee pitää välillä paussia ostoksissa.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Katinkainen, kiitos. Minunkin pitäisi saada kaivettua ompelukone esiin, jotta saisin vihdoin jo ommeltua pöytäliinan reunat. Mutta hirvittää enemmän kun houkuttaa koko ompelu.

Pikkujutut, minä tiesin jo ennakolta syksykiireeni, mutta nyt on tullut myös pari muuta, täysin uutta projektia. Ja moni viikonloppukin on mennyt, että on ollut jotain ohjelmaa.
Mielestäni neliöitä pitääkin tehdä enemmän intuitiolla, kun tarkkaan harkiten.

Outi, kiitos. Tällainen palaute tuntuu hyvältä näin käsitöiden teon alkutaipaleella.

Killisilmä, yllätyin kuinka helppoja neliöt ovatkaan tehdä. Muttenpa osannut arvata miten iso homma lopputöissä onkaan. Taas nousi arvostus heitä kohtaan, jotka ovat tehneet isoja töitä.
Halusin kalenterin, kun ihailin jo viime vuotista. En vain taida raaskia tehdä merkintöjä tähän? Onneksi mulla ei ole luottokorttia, niin hillitsee tehokkaasti tilaamista.