sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Kotiin pitsejä

Minulla on pieni tavoite. Saada joka huoneeseen jotain pitsistä tai muuta virkattua. Saada muutenkin selkiytettyä huushollia, että olisi enemmän koti kuin maalaus/askartelu/virkkaus/kutomis/valokuvaus -projektialue. Ompelusten koetilkusta tuli pöytäliina. Mies halusi tästä kunnian itselleen. Ompeli pitkät pätkät kuvioita ja oli suureksi avuksi muutenkin, kun ompelin.

8 kommenttia:

pikkujutut kirjoitti...

Sama projekti kaynnissa asunnon suhteen- selkeyttaa toimintoja.
Miehella nayttaa selkeasti olevan otetta kasitoihin.Tuosta on hyva jatkaa.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Pikkujutut, meillä pitää hyppiä neliöasetelmien yli olohuoneessa. Langat ovat vallanneet nojatuolin. Pöytä on vuorattu paperitöillä. Vieraat voidaan ottaa vastaan ainoastaan keittiössä. Olen toivoton levittäytyjä. Nyt skarppaan projektien kanssa. Teen ne loppuun ja yritän elää fyysisesti kapeammin.

Ompelukone on liian tekninen laite minulle. Uskon, että tullaan kyllä sinuiksi, kun tarpeeksi harjoittelen. Niin, että osaan sitten laittaa langat koneeseen ilman apuja. Mies on kyllä hirveän innokas ompelija. Ja minusta on vain hauskaa kaikki mitä voidaan tehdä yhdessä. Eli toisaalta harmi jos minusta tulee itsenäinen ja omatoiminen ompelukoneen kanssa.

Annika kirjoitti...

Todella kauniit verhot!
Taidan kopioida idean... :)

HeidiHelmiina kirjoitti...

Annika, kopioi vain. Valitettavasti kuva kummallisine lamppuvirityksineen ei tee kunniaa verholle. On mielestäni livenä tosi kiva, ihanan kevyt ja raikas.

virkattu lintu kirjoitti...

Todella kaunis verho! Minä voisin ottaa saman tavoitteen, siis että joka huoneessa olisi jotain virkattua.

Pöytäliina on hieno myös. Minäkin yritän tulla ystäväksi ompelukoneen kanssa :) Virkkauksia olisi kiva kiinnittää ompeluksiin.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Paperisydän, kiitos. Itse tykkään kyllä verhosta kovin. Tuo hyvän tunnelman. Pitsitavoite on mukava, saavutettavissa oleva. Minulla on ideoita, toivottavasti myös taitoa toteuttaa niitä.

En voi sanoa pitäväni ompelusta, mutta ajan kanssa se varmasti helpottuu. Minua vaivaa täydellisyyden tavoittelu, että kaikkien saumojen tulisi olla millilleen suorassa ja kun näin ei tapahdu iskee turhautuminen, suuttumus ja haluttomuus jatkaa.

Yksi idea olisi ajella ompelukoneella joitakin piirrettyjä kuvia. Mitenköhän se vain onnistuisi?

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Kaunis tuo sinun valkoinen verhosi!

Minäkin haaveilen työhuoneen kevät-kesäasusta: siihen kuuluu valkoiset tai hyvin vaaleat verhot, joissa mieluusti voisi olla pitsiä.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Sadie, en tiedä ovatko nämä talviverhot ja ympärivuodenverhot. Pitsit ovat minusta kuin lumihiutaleita, siksi olisivat talviverhot.
Mutta kai verhot käyvät kevääseen ja kesäänkin?