tiistai 24. helmikuuta 2009

Kruunupäivä / Kirppis II

Höperö minä. Tulin kauhean iloiseksi Ruotsin kruununprinsessan kihlauksesta. Onnea Victorialle ja Danielille. Tähän päivään sopii mainiosti kirppislöytö kirjaesittely. Uutta virkkuukoukulla vuodelta 1967, toinen painos otettu 73. Ostin kirjan kruunujen takia. Itselläni ei ole minkäänlaisia häähaaveita, mutta olisi mukava tehdä lapsille prinsessaleikkeihin kruunut.

11 kommenttia:

maarit kirjoitti...

Alemmista kuvista, ennen tekstin lukemista, ajatukset olivat heti tulevissa häissä, itse olen viettänyt monta tuntia Ruotsin kanavia surffaten, nensku kädessä;)

Sooloilija kirjoitti...

Aivan ihana uutinen oli minustakin tämä kihlaus, ovat jo niin kauan olleet yhdessä, ja välillä tuntui, että pääsevätköhän ikinä naimisiin!

Pohjoismaiseen tyyliin kihlaus julkistettiin hieman jäyhästi, Kuninkaalla yllättävän suuri rooli tässä. Olisin halunnut tv:ssä nähdä enemmän kuhertelua ja sormuksen esittelyä..

virkattu lintu kirjoitti...

Kihlauksesta oli minustakin kiva kuulla :) Me ei olla vieläkään hankittu digiboksia. Victorian häät olisi kyllä kiinnostavaa nähdä telkkaristakin...

Kivalta näyttää tuo vanha kirja ja kruunut! Haaveilen että saisin kerättyä oikein ison kokoelman vanhoja virkkauskirjoja, ne on niin ihania.

Bullukat kirjoitti...

Vaikka en ole ollenkaan käsityöihminen (lue: peukalo keskellä kämmentä), rakastan käsityökirjoja ja -lehtiä.

Vohvelikangaspyyhkeet ja siihen virkatut pitsit ovat niin nostalgisia. Tuovat kouluajat mieleen. Silloin hikisin käsin yritin virkata ja lanka vaan narisi. Huh, mitä muistoja. Käsityönumero oli 6.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Paperisydän, teillä on onneksi aikaa, häät taitavat olla vasta vuoden 2010 alkukesästä. Vanhat käsityökirjat ovat kyllä hauskoja, tämä on ensimmäiseni. En kyllä yhtään osaa sanoa, millaisia ohjeet ovat, siis helppoja vai vaikeita. Haluaisin nyt kovasti virkata kruunua, mutta yritän nyt tehdä keskeneräiset ensin pois.

Bullukat, kuviakin on kiva katsella ja inspiroitua niistä, vaikkei mitään tekisikään. Minä selvisin koulun käsityötunneista kohtalaisesti. Olin kyllä aina viimeinen ja joskus taisi opettaja joutua tekemään työni loppuun, että päästiin kesälomalle. Kahden sukan sijasta sain valmiiksi vain yhden. En halunnut valita käsitöitä valinnaisaineeksi, koska en tykännyt kilpailusta. Siitä kenellä on hienoin, kuka on nopein ja kuka saa ommella milläkin koneella.
Käsitöitä on kyllä hirmuisen mukava tehdä näin vapautuneesti, omaan tahtiin. Tosin välillä heitän puikkoja seinään, kun menee hermot osaamattomuuden takia.

Killisilmä kirjoitti...

Nuo vanhat kirjat on niin hauskoja. Tuota en ole ennen nähnytkään. Pitäisi ehkä koluta kirjaston varastoja. Mitähän löytyisi...

Sympatiat puikkojen heittelijälle. Mulle tulee helposti samat fiilikset, jos täytyy ommella koneella. Minäkään en erityisemmin välittänyt koulussa käsitöistä. En ottanut valinnaiseksi.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Killisilmä, kirjan takakannessa sanotaan "kirjassa on jätetty vähemmälle lakananpitsit jms. tavanomaiset virkkuutyöt ja kohdistettu päähuomio hiukan erikoisempiin malleihin ja sovellutuksiin, joita ei ole aina helppo saada käsiinsä. ..malleja on viitisenkymmentä, kauluksista, laukuista ja morsiuskruunuista vuodepeitteisiin, mattoihin ja hyllynreunuksiin."

Pitääkin jatkossa tutkia kirppisten kirjahyllyjä tarkemmin. Vanhat käsityökirjat ovat hauskoja. Minulla on myös yksi vanha kirja kirppikseltä lainassa. Siinä on yksi juttu, jonka haluaisin toteuttaa.

Merja kirjoitti...

Veikkaisin että nuo kruunut olisi suuressa suosiossa täälläkin eräillä neideillä. Vielä jonkun tyllihunnun kera..

HeidiHelmiina kirjoitti...

Merja, voi kunpa osaisin kruunuja tehdä. Mutta jos opin, laitan teillekin tulemaan. Mutta asia siis hyvin epävarmaa.

Tuula kirjoitti...

Minäkin ilahduin kovasti tuosta uutisesta! Victoria on minusta kerrassaan ihastuttava ja kaunis nainen. Odotan innolla heidän häitään :)

HeidiHelmiina kirjoitti...

Tuula, Victoria on suosikkini Ruotsin kuninkaallisista. Hänen elämäänsä on ollut mukava seurata, kun ollaan samana vuonna syntyneitä.