sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Kasvimaa

Pihalla olisi tuhat tehtävää. Kukkien ihailun lisäksi kitkemistä, hernemaan laittoa, siementen kylvämistä, kompostimullan levitystä. Onneksi tänään ei tarvitse kastella, se tulee taivaalta luonnon puolesta. Kasvimaata olen saanut jo edes jonkinlaiseen kuosiin. Pientä kasvuakin jo aikaiseksi, vaikka osa siemenistä oli jo vanhentuneita. Tänään askartelin yrttitikkuja, jotta erottaisin pieniä vihreitä toisistaan. Ruohosipuli ja sitruunamelissa ovat jo niin hyvässä kasvussa, etteivät ne tunnistetikkuja kaipaa. Raparperistäkin voi kohta jo kerätä satoa.

6 kommenttia:

virkattu lintu kirjoitti...

Monenlaista mukavaa ilmestynyt tänne! Kivoilta kuulostavat pihapuuhasi. Jos minulla olisi kasvimaa, askartelisin tuollaisia ihania kylttejä!

Tuula kirjoitti...

Onpa kauniita tikkuja! Ja nuo alempien postauksien virkkuutyöt ovat ihania :)

pikkujutut kirjoitti...

Samaa sanon kuin Tuula, kauniita kyltteja ja ihania virkkausoppaita.Kiitos jakamisesta, nyt tiedan etsia kirjastosta.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Paperisydän, kasvimaani on tosi pieni (n. 3x1 m), mutta silti sinne mahtuu kaikenlaista ja kun alue ei ole liian suuri, niin sen hoitaminenkaan ei ole ylivoimaista. Minusta olisi kiva askarrella enemmänkin kasvimaalle. Tehdä mm. minikasvihuone basilikalle ja kasvuteltta, ehkä joku hyrräkin. Äsken kävin laittamassa herneet maahan ja nyt olen ihan poikki.

Tuula kiitos. Minusta oli kiva väkertää tikkuja. Toivottavasti niillä on myös säänkestävyyttä, että olisi iloa pidempäänkin.

Pikkujutut, käsityökirjojen määrä on lisääntynyt kivasti ja niitä saa paremmin, ilman varaustakin jo kirjastosta. Innostuin ruutuja kirjasta, ruutuja kun osaan jo tehdä. Kirjassa on sovellutuksia siitä mihin niitä voi käyttää.

Syysleimu kirjoitti...

Hienot kyltit. Kasvimaallani ison kiven vieressä kasvaa ruohosipulini. Pyynnöstäni sain eilen toimituksena kasvilaatikon, ja kun saan sen käyttökuntoon, laitan sinne tillit ja persiljat. Ehkä vielä tinjamiakin..

Tarttua voit haasteeseen blogissani, jos kiinnostaa, pakko ei ole, mutta jos tuntuu kivalta! ;)

HeidiHelmiina kirjoitti...

Syysleimu, minullakin on tilliä ja persiljaa. Persilja kasvaa todella hitaasti. Tämä on sen toinen vuosi, ensi vuonna pitää laittaa jo uusi. Kiitos haasteesta, olen tehnyt sen jo aiemmin, tosin siitä on jo paljon aikaa.