lauantai 26. syyskuuta 2009

Tyttömäinen

Me ei tiedetä tulokkaan sukupuolta. Olen aina ollut toisten kohdalla varma sukupuolesta, jos ei muusta niin viimeistään mahan muodosta. Mutta nyt omani kanssa olen ihan ymmällä. Kerran olen nähnyt unta pojasta, toisessa unessa pohdin sukupuolta. Toisaalta ei sillä, että sukupuolella olisi mitään merkitystä. Paitsi ehkä näissä käsitöissä. Nuttuun värit on valittu periaatteella vihreä ja vaaleanpunainen ovat hyvät yhdessä, en ajatellut että siitä tulisi näin tyttömäinen. Reunaan oli pakko virkata pitsikuviota, jotta helma pysyisi suorassa, kun en halunnut resoria. On ylipäätään yllättävää, että kasaan rullautuneista, epämääräisistä paloista sai aikaiseksi näinkin hyvän kokonaisuuden. Mutta seuraavan käsityön taidan silti tehdä ohjeen mukaan.

7 kommenttia:

inkeroinen kirjoitti...

Joskus ohjeet on hyvästä, joskus ei :D Mie kyllä tykkään tuosta villatakista, pitäisin kyllä pojallakin :) Tosin meillä suosikkiväri pojalla ruskean lisäksi on ollut vaaleanpunainen! Sopii niin hyvin.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Inkeroinen, nuttu otti aikansa. Oikeasti haluaisin tehdä ilman ohjeita, koska siten tulee yksilöllistä. Epäonnistumisriski vaan on suurempi ja hermot silloin koetuksella. Purkamiselta ei vältytty tässäkään. Olen silti yllättynyt, että lopputulos muistuttaa takkia näinkin paljon, välillä näytti tosi huonolta. Nuttu sopii minunkin mielestäni pojalle. En aio olla värien suhteen muutenkaan kovin sukupuolisidonnainen.

virkattu lintu kirjoitti...

Aivan ihana takki! Hyvät värit.

Oletpa kyllä taitava. Minä en taitaisi osata tehdä takkia ilman ohjeita...

Tuula kirjoitti...

Ihana nuttu :) Kyllä sitä kelpaa pitää sekä tytön että pojan. Onneksi lapset ei vielä siinä iässä tiedä, että on olemassa mukamas eri sukupuolille tarkoitettuja värejä.
Itseäni joskus huvitti, kun meidän poikaa luultiin tytöksi - ihan vain siksi, että hoitolaukku on punainen ja muuten vihreänharmaissa vaunuissa on tehostevärinä punaista.

Jonna kirjoitti...

Aivan ihanat värit neuleessa!

Merja kirjoitti...

Tosi suloinen neule. Olen varma että tuossa vauva hyrrää, oli sitten tyttö tai poika :)

HeidiHelmiina kirjoitti...

Paperisydän, kiitos. Yllätyin todella että palat asettuivat yhteen näin hyvin.

Tuula, onneksi ei ole väliä onko pojan tai tytön väriä. Ollaan saatu paljon vaatteita sekä pojalle että tytölle. Aion käytän värejä sekaisin olipa ne sitten muka poikamaisia tai tyttömäisiä.

Jonna ja Merja kiitos.