tiistai 3. elokuuta 2010

Kun käy läpi tavaroita, löytää kaikkea yllättävää ja unohdettua. Jäljennös Adolf von Beckerin Tyttö ja kissa maalauksesta, jossa olen pelännyt ihmistä ja takellellut tytössä.
Pidän edelleen tuosta alkuperäisestä teoksesta, sen "pienestä" aiheesta, kauniista hämystä ja tunnelmasta. Jotain sellaista mennyttä rauhaa ja hitautta, mitä enää ei ole. Haluan roikkua tämän kanssa vielä menneessä ja jätän talteen.

4 kommenttia:

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Piti oikein googlata ja kaivaa siis esille alkuperäisteos. Hyvin samanlainen tunnelma töissä on! Tämä ei ollutkaan minulle ennestään tuttu. Olet taitava!

Sadie

HeidiHelmiina kirjoitti...

Sadie, von Becker on toiminut monen suomalaisen kultakauden taiteilijan opettajana. Törmäsin häneen tänä kesänä taas Naiset taiteen rajoilla -kirjan myötä. Minua ilahduttaa, että hän on mm. kuvannut eläimiä, ne kun ovat kuuluneet niihin ei niin arvostetuihin aiheisiin.
Olen maalannut tuon 19 tai 20-vuotiaana, siis ikuisuus sitten ja vieläkin tallessa.

virkattu lintu kirjoitti...

Onpa hieno!

Naiset taiteen rajoilla kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta, täytyykin etsiä kirjastosta.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Virkattu lintu, se oli miljoonine nimineen ja vuosilukuineen välillä vähän puuduttavaa luettavaa, mutta kiinnostus heräsi muutamia naisia kohtaan. Mieleen tulee nyt esim. Venny Soldan-Brofeldt.