keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Illalla





Illalla ei jaksa paljoa harrastaa. Tänään täytyi kuitenkin saada päässä pyörinyt kuva paperille. Kuin pelossa, että onnistuisin pilaamaan kuvan, tallensin siitä välivaiheita. Olisiko tämä opittu tietokoneella työskentelystä? Joskus vaivihkaa, alitajuntaisesti ajatuksissani yritän myös deletoida ja "copy-peistata" muuallakin kun koneella. (Kuvat ovat muuten laadultaan mitä sattuu näin iltavalossa.)

8 kommenttia:

violet kirjoitti...

Minä tykkään tästä.
Lisäksi minusta on mielenkiintoista aina kuulla miten eri tavoilla ihmiset tekevät kuviaan. En nyt tarkoita tekniikkaa, vaan sitä miten kuva syntyy.
Minulla juttu voi alkaa jostakin sanasta tai lauseesta jonka näen kirjoitettuna (kun vaikka selailen vanhoja kirjoja joita käytän sitten materiaalina). Tai ensimmäinen voi olla väri, joka tulee mieleen. Oli se ensimmäinen juttu mikä hyvänsä, se alkaa kuin "kutsua" muita elementtejä mukaan.
Minulla on laatikoissani valokuvia, papereita, lippuja ja lappuja ja maaleja ja kyniä sun muuta, ja sieltä sitten yksitellen tulee mukaan aina uusi osa.

Livia kirjoitti...

Tulee mieleen Helene Scherfbeckin omakuvat viimeisiltä vuosilta.

virkattu lintu kirjoitti...

Mielenkiintoista! Hyvä kuva tuo. Näköjään käytät guassivärejä sinäkin. Itse olen tykännyt käyttää niitä myös nappimuodossa, tuntuu että puristan tuubista aina liikaa väriä ja se menee hukkaan.

Itse kun saan idean johonkin kuvaan, näen sen yleensä valmiina mielessäni. Mutta niin kuin olikin aiemmin puhetta, voi lopputulos olla sitten ihan erilainen kuin tuo alun mielikuva.

Sooloilija kirjoitti...

No just katsoin minäkin (kuten Liviakin) että Shjerfbeckin omakuvat tulevat mieleen. Niin alakuloinen on maalauksen henkilö. Hyvät värit, sopivat mielialaan.

Killisilmä kirjoitti...

Mielenkiintoinen työ ja kiinnostavaa asiaa muutenkin (kommentitkin). Hassua mutta minua kiinnostaa miten kuva syntyy, vaikken osaa piirtää, enkä kuvia tee muuten kuin valokuvaamalla. Valokuvaus on tietysti myös mielenkiintoista, mutta omat taidot ei ole vielä likikään sillä tasolla, että voisi toteuttaa jotain mitä kuvitelmissaan näkee.

Junika kirjoitti...

Hieno kuva! Apea tunnelma puraisee minuun juuri nyt.

Voi, kun pääsisikin vielä maalaamaan...

pikkujutut kirjoitti...

Näitä tunnelmia löytyi itseltä tällä viikolla.

Pidän kovasti.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Violet, kiitos. Minulle tulee kuva mieleen, yleensä tämä vaatii jonkin ärsykkeen, olkoon se jotain nähtyä, tunnetila tms. Minullakin monesti kaikki voi lähteä myös jostain väristä. Olet kielellisesti lahjakas, sen huomaa.

Livia, ehkä tässä on samaa tunnelmaa. Schjerfbeck on hienostuneisuudessaan, herkkyydessään omaa luokkaansa. Hänen modernistisuuttaan ei ehkä osaa tänä päivänä arvosta niin paljon, kuin mitä se hänen aikalaisilleen on ollut.

Paperisydän, guassi on minulle ehdoton! Vesiliukoinen ja sillä saa peittävää ja kuultavaa tarpeen mukaan. Monipuolinen ja "helppo".

Sooloilija, väri-ideassa hyödynsin oikeastaan Vincent van Goghia, joka käytti töissään paljon vastavärejä.

Killisilmä, minä haluan oppia valokuvausta. Pidän sitä nyt jotenkin tekniikkalajina. Kynää ja värejä hallitsen minä, kamera hallitsee minua. Ehkä jonain päivänä hallitsen kameraa ja lopputulos on jotain mitä haluan, eikä sattumanvaraista.

Helmi junika, kuva sopii minulle enemmän viime viikkoon. Mutta silloin kuvaa ei olisi syntynyt. Vaatii vähän etäisyyttä ja parempia voimia (oikean ajan), että saa kuvan aikaiseksi. Tämä oli tällainen nopea, joten ehdin illalla mainiosti.

Pikkujutut, kiitos. Toivottavasti jo iloisempi ja energisempi olo.