sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kirppisostoja


Löysin taas pari kivaa kesäisen värikästä pannulappua. Näitä alkaa olla jo yli oman tarpeen, mutta en ostakaa järjen vaan tunteen mukaan ja tutkimusmielessä. Minusta käsityöt ovat kiehtovia. Huomaan nykyisin kirppiksiltä etsiväni lähinnä vain käsitöitä tai käsitöihin liityviä materiaaleja. Ostoskoriin on päätynyt mm. matonkuteita, virkkuukoukkuja ja puikkoja, nappeja, pitsiliinoja, pitsinauhaa, pannulappuja sekä kangasta ja muutama käsityöaiheinen kirja. Räsylaarista löytyi kellastunut lakana, jonka ostin sen kauniin nauhan takia. Toivottavasti opin ompelemaan ja voin hyödyntää nauhaa ompeluissa.

On ollut hienoa innostua käsitöistä. Itse tekemällä saa aikaiseksi yksilöllisiä ja persoonallisia juttuja. Vanhaksi tulevista tai ei, niin haluan säilyttää osaamista ja perinnekäsitöitä polvelta toiselle. Tuntuu hyvältä olla sen verran omavarainen ja -taitoinen ettei tarvitse tyytyä valmiiseen ja olla aivan peukalo keskellä kämmentä. Tulevaisuudessa toivon, että pystyn tekemään käsitöitä entistä enemmän vanhoista, kierrätetyistä materiaaleista ja minimoimaan uusien materiaalien hankinnan. Ja toivon että työt tulisivat enimmäkseen tarpeen eikä pelkän tekemisen ilon vuoksi. Ja etten tekeleilläni lisäisi krääsän määrää maailmassa vaan ne olisivat oikeasti laadukkaita ja huolellisesti tehtyjä, joissa säilyisi arvo.

5 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Mä kanssa tykkään noista tuommoisista patalapuista.

Ja käsillä tekemisestä tykkään kanssa, ja muiden tekemistä käsitöistä.

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Kiitos Helmiina puhuttelevasta tekstistäsi ja erityiskiitos mainiosta häränsilmävirkkausvinkistä. Olen tehnyt häränsilmiä tyttärentyttärille ja vielä yhden neulegraffitiksikin (Osloon).

Sadie/Bluesea

MariaK kirjoitti...

Käistyöajatukset olivat kuin omiani! Hienosti ja kauniisti kirjoitit, jälleen.
Ja ostokset on ihanaisia kaunokaisia!

virkattu lintu kirjoitti...

Minulla on hyvin samanlaisia ajatuksia käsitöiden tekemisestä. Ja erityisesti käsityöhön liittyviä ostoksia on täälläkin tullut kirpputoreilla tehtyä...

Käsitöissä viehättää myös kiireettömyys ja rauhoittavuus. Jos haluaa saada hyvää jälkeä aikaiseksi täytyy pysähtyä ja keskittyä.

Ihania nuo löytösi. Minäkin olen yrittänyt metsästää tuollaisia kauniita pannulappuja, mutta vielä ei ole tullut vastaan.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Ilona, tykätään samoista asioista.

Sadie, olitkin virkannut hienot paistetut munat ja vielä niin nopeasti. Hienoa, että yksi päätyi Norjaankin.

Minua harmittaa, jos taito tehdä käsitöitä katoaa. Mm. vaarini osasi tehdä pärekoreja. Nyt en enää tunne ketään, kuka osaisi niitä tehdä tai taitoa opettaa.

MariaK, kiva että jaetaan samanlaisia ajatuksia käsitöistä.

Paperisydän, minäkin uskon, että tekee hyvää mielelle tehdä jotain käsillä. Nykyelo on kovin kiireistä ja hektistä, siksi hitaus ja keskittyminen on paikallaan.