keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Kesän Salmela kierros tehty.

tiistai 21. heinäkuuta 2009

Kirjontaharjoituksia

Eilen sain vihdoin kirjontakehyksen ja pääsin harjoittelemaan. Seuraavat kokeilut voisivat olla jotain valokuvallisia.
Päivä ei tiedä paistaako vai sataa. Rohkaistuin silti laittamaan koneeseen pyykkiä. Toivotaan poutaa. Siivousurakkakin menossa.

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Virkkauksen ilo

Tarkoituksenani ei ole muuttaa blogiani pelkäksi käsityöblogiksi. Olen nyt vain kovin innostunut käsitöistä, joten tännekin tulee niistä siis kirjoitettua. Olen saanut kaunista korttipostia, mutta korteista myöhemmin, kun ehdin/osaan kuvata ne arvonsa mukaisesti. Tämän päiväiset kirjapostin kuvat on nopeasti napattu ja eivät tee parasta oikeutta kirjalle. Frida Pontén Virkkauksen ilo lupaa, että sen ohjeet on helppo ymmärtää. Sopii siis minulle!
Kirjassa on enimmäkseen ohjeita pieniin käsitöihin kuten mm. nappikoruihin, kukkiin, ranteenlämmittimiin, huiveihin... Osa kirjan töistä on todella helppoja toteuttaa, niissä kun voi yhdistellä kirpparilöytöjä, kuten värikkäässä päiväpeitossa. Itse haaveilen samalla tekniikalla toteutetusta valkoisesta pöytäliinasta.
Kirjassa kesän ja syksyn käsityöt on jaettu omiin lukuihinsa. Omat osuutensa ovat saaneet myös väri-ilo, pastellisävyt ja pikkuväelle tehtävät käsityöt. Olen huomannut odottavani jo pikkuisen syksyä. Siksi tykkään kirjankin syksykuvista. Syksy on kovin kuvauksellista aikaa.
Tämän hetken hermolepokäsityöni ja virkkauksen ilon tuojani on violetit neliöt. Neliöitä kun ei tarvitse paljoa miettiä ja värien yhdisteleminen on hauskaa. Tarkoituksenani on tehdä torkkupeitto ja peitosta niin suuri kuin olemassa olevista langoista tulee. Reunaväriksi valitsin violetin, koska se sopii sekä tytölle että pojalle. Olen iloinen, että saan siivottua lankavarastoa ja tulee vähän lisää säilytystilaa, sitä kun ei ole koskaan liikaa.

sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kirppisostoja


Löysin taas pari kivaa kesäisen värikästä pannulappua. Näitä alkaa olla jo yli oman tarpeen, mutta en ostakaa järjen vaan tunteen mukaan ja tutkimusmielessä. Minusta käsityöt ovat kiehtovia. Huomaan nykyisin kirppiksiltä etsiväni lähinnä vain käsitöitä tai käsitöihin liityviä materiaaleja. Ostoskoriin on päätynyt mm. matonkuteita, virkkuukoukkuja ja puikkoja, nappeja, pitsiliinoja, pitsinauhaa, pannulappuja sekä kangasta ja muutama käsityöaiheinen kirja. Räsylaarista löytyi kellastunut lakana, jonka ostin sen kauniin nauhan takia. Toivottavasti opin ompelemaan ja voin hyödyntää nauhaa ompeluissa.

On ollut hienoa innostua käsitöistä. Itse tekemällä saa aikaiseksi yksilöllisiä ja persoonallisia juttuja. Vanhaksi tulevista tai ei, niin haluan säilyttää osaamista ja perinnekäsitöitä polvelta toiselle. Tuntuu hyvältä olla sen verran omavarainen ja -taitoinen ettei tarvitse tyytyä valmiiseen ja olla aivan peukalo keskellä kämmentä. Tulevaisuudessa toivon, että pystyn tekemään käsitöitä entistä enemmän vanhoista, kierrätetyistä materiaaleista ja minimoimaan uusien materiaalien hankinnan. Ja toivon että työt tulisivat enimmäkseen tarpeen eikä pelkän tekemisen ilon vuoksi. Ja etten tekeleilläni lisäisi krääsän määrää maailmassa vaan ne olisivat oikeasti laadukkaita ja huolellisesti tehtyjä, joissa säilyisi arvo.