tiistai 1. heinäkuuta 2008

Salmelassa

Tänään kesäretkeilin Taidekeskus Salmelassa. Kotiin tulin lukuisten ajatusten kera. Salmelassa on paljon katsottavaa ja nautittavaa, taidetta...
miljöötä, maisemaa, rakennuksia, puutarhaa... Kaikkea tätä on kattavasti vaikea esitellä, siksi kehoitankin käymään!

Välillä tuli vilkaistua myös kattoon.

Ylinnä Sari Tennin Nuoruus, öljy mdf:lle, 2008 (82) ja
Orja, öljy mdf:lle, 2008 (83)

Keskellä Sampsa Sarparanta, Vaaroja paratiisissa, öljy mdf-levylle, 2008

Alinna Alexander Novoselov, Daughter of Pohjola, öljy kankaalle, 2008 ja Skymaker, öljy kankaalle, 2008

Siinä missä Sampsa Sarparanta (näyttelyn suosikkini) maalaa valokuvamaisesti nykypäivää, kuvaa Alexander Novoselov Kalevalaa. Akseli Gallen-Kallela on tainnut opettaa meille, miltä Kalevala näyttää?

Salmelan kesän taiteilijoina 2008 ovat taidemaalarit Eija Hakkola, Reino Hietanen, Anne Hyvönen, Sanna Kauppinen, Jaakko Mattila, Tapani Mikkonen, Alexander Novoselov, Tuomo Rosenlund, Topi Ruotsalainen, Sampsa Sarparanta, Sari Tenni ja Sam Vanni, kuvanveistäjät Heikki Häiväoja, Johanna Häiväoja ja Olli Mantere sekä graafikko Igor Baranov.

**********************************************************
Anne Hyvönen, Punainen, öljy kankaalle, 2007

Välillä katsoin lattiaan. Itselleni joudun toteamaan, että vaikka toisinaan tuntuu, että elämä olisi yhtä varjoa, ei varjoa synny ilman valoa.

4 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Olen jo vuosia halunnut Salmelaan, mutten olekoskaan päässyt. En tänäkään kesänä. Tuo viimeinen kuva Punainen on hieno, maalaus on vaikuttava, samoin kuva.

virkattu lintu kirjoitti...

Kiehtovalta tosiaan vaikuttaa! En olekaan koskaan käynyt.

Taidenäyttelyissä tila teosten ympärillä onkin minusta usein vähintään yhtä kiinnostava juttu kuin itse teokset. Kivasti olit sitäkin tuonut esiin, hieno tuo valo lattialla.

Tuula kirjoitti...

Minäkin olen haaveillut pääseväni joskus Salmelaan, vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. Ehkä sitten joskus... Tänä kesänä en tosin taida ehtiä oikein mihinkään, ellen sitten piipahda ihan vain kotikaupungin gallerioihin.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Kiitos kommenteista, minulle Salmelaan meno on helppoa, sijaitseehan se tutuissa mökkimaisemissa. Salmelan kasvua ja kehitystäkin olen siten päässyt näkemään. Hienoa, että on Tuomas Hoikkalan kaltaisia visionäärejä.

Salmelassa on paljon nähtävää ja katsottavaa luonnon ääressä. Paljon jäi kuvaamattakin mm. huvimajoja. Ripustaminen on merkittävä osa näyttelyä. Esim. Alexander Novoselovin Kalevala aiheiset suuret maalaukset oli ripustettu pieneen huoneeseen. Huoneessa alkoi fyysisesti ahdistaa.

Inspiroiva ympäristö piristää ja avaa aisteja, siksi sitä kai mm. kattoon tai valoon ja varjoon lattiassa kiinnikin huomiota.